Retourneren

Retourtermijn

De meeste artikelen kunt u binnen een termijn van 14 dagen, na ontvangst van het artikel, zonder opgave van redenen retourneren. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, de bestelling fysiek in bezit krijgt. U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

Retour aanmelden

Als particulier hoeft u uw retourzending niet aan te melden voor retourzending. Wel dient u het retourformulier (wat in uw pakket is ingesloten) in te vullen en deze toe te voegen aan de retourzending. Zo kunnen wij uw retourzending correct en snel afhandelen.

Aansprakelijkheid retourzending

Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat SOOO niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retour gestuurde artikelen. Vraag daarom op het postagentschap altijd om een traceercode en bewaar deze goed.

Waardevermindering retourzending

U bent aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Defect of verkeerd artikel ontvangen

Wanneer u een verkeerd of defect artikel heeft ontvangen kunt u ons een email sturen. Wij sturen u per e-mail een retourlabel, waarmee u het pakket kosteloos aan ons kunt retourneren.

Uitsluiting retourrecht

Er zijn ook artikelen die u niet kunt retourneren. Dit zijn artikelen die voor u op maat / naar uw specifieke wensen vervaardigd zijn. Hierbij kunt u denken aan gestoffeerde zitmeubelen of tafels welke op maat gemaakt zijn.
Zakelijke bestellingen zijn uitgesloten van het retourrecht. Bedrijven, of natuurlijke personen die handelen in opdracht van een beroep of bedrijf kunnen een bestelling annuleren of wijzigen t/m 3 dagen na de bestelbevestiging. Dit dient altijd schriftelijk (per email) aan SOOO te worden medegedeeld. Wijzigingen of annulering na 3 dagen van de bestelbevestiging wordt gefactureerd voor 60%. Bedrijven, of natuurlijke personen die handelen in opdracht van een beroep of bedrijf mogen producten binnen 7 dagen na aflevering afwijzen wegens non-conformiteit of zichtbare afwijkingen met hetgeen overeengekomen. Daarna of in elk ander geval worden de producten geacht te zijn aanvaard.

Kosten en geldteruggave

Retourkosten

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening. In het geval van een defect of wanneer u een verkeerd artikel ontvangen heeft dan betaalt SOOO de kosten voor het retourneren. U kunt de kopie van de kassabon aan ons doorsturen zodat wij deze kosten aan u kunnen retourneren.

Geldteruggave

Wanneer u een artikel retourneert heeft u recht op een teruggave van het aankoopbedrag. Teruggave van het aankoopbedrag vindt zo spoedig mogelijk plaats, uiterlijk binnen 14 dagen na melding van de herroeping. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen

Garantie

Garantie op artikelen

Voor bepaalde artikelen gelden fabrieksgaranties. Een fabrieksgarantie is een garantie die wordt afgegeven door de importeur of fabrikant. De fabrikant of importeur kan zelf voorwaarden stellen aan deze garantie. Meer informatie over de fabrieksgarantie kunt u vinden in de documentatie van het product.
  • No products in the cart.